Smarte tips når du skal velge nye gulv til boligen din

I dag finnes det en mengde ulike gulv å velge mellom på markedet, og det er enklere enn noensinne å finne et gulv som passer til de unike behovene og ønskene dine. Gode parkettgulv, hardføre laminatgulv og smarte vinylgulv er bare noen av de mange alternativene.

Et gulv som er tilpasset hverdagen

Det er lett å bli overveldet av flott design og spennende materialer, men det er fornuftig å prioritere funksjon før design. Det betyr ikke at du trenger å velge et «kjedelig» gulv, istedenfor er poenget at du kan kombinere form og funksjon.

Moderne laminatgulv er et svært godt eksempel. Denne kategorien gulv har mange fordeler, ikke minst er det svært hardført. Det betyr at laminatgulv passer godt til rom med mye trafikk, der en mykere og mer ømfintlig parkett kanskje ikke er et like godt alternativ. Samtidig har det skjedd mye når det gjelder laminatdesign, og et godt moderne laminatgulv er svært naturtro.

Husk på at enkel legging har en verdi

Form og funksjon handler ikke bare om hvilke egenskaper gulvet har når det er lagt, tekniske løsninger for enkel legging vil også påvirke både selve installasjonsprosessen og resultatet.

  • Et klikkgulv legger du enkelt selv med vanlige håndverktøy. Imidlertid finnes det flere ulike klikksystemer på markedet, det kan lønne seg å velge et av høy kvalitet.

  • Når gulvet er enkelt å legge, vil det også være enklere å oppnå et profesjonelt resultat. Et godt klikksystem hjelper deg helt enkelt på veien.

  • Du sparer mye penger når du legger gulvet selv, klikksystemet er ekstra viktig for amatører.

Det er lurt å sette seg inn i fordeler og ulemper ved de ulike klikksystemene, slik at du kan ta et begrunnet valg. Da er du trygg på at du har gunstige forutsetninger når du setter i gang med prosjektet ditt, og du kan glede deg til nye gulv i boligen.