Smarte plater gjør hobbyprosjektet mye enklere

Våren og sommeren er en tid for opprydding, oppussing og fornying i norske hjem. Biler med tilhenger kjører i skytteltrafikk mellom boliger, byggevarehus og gjenvinningsstasjoner, og det kan være utfordrende å få tiden til å strekke til. Da er det smart å benytte seg av de «snarveiene» som finnes, for eksempel ved å bruke smarte plater til prosjektene.

Mange ulike plater tilpasset bruken

Det finnes egentlig en plate for nesten alle behov du kan tenke deg, fra veggkonstruksjon, gulv og tak til våtromsplater og fasadeplater. Den klassiske kryssfiner-platen er et godt eksempel på et anvendelig produkt med mange bruksområder. Det er mulig å kjøpe en kryssfiner-plate i en rekke ulike dimensjoner, både når det gjelder tykkelse, bredde og lengde. Derfor er det også mulig å bruke slike plater til mange ulike prosjekter.

Kryssfiner kjennetegnes av at det er laget av solid treverk som bjørk, samtidig finnes det mange enklere plater laget av for eksempel spon og andre blandinger av ulike materialer. Det er ikke alltid nødvendig å velge det dyreste alternativet, i noen sammenhenger passer det helt fint med enklere MDF-plater.

Veggplater lar deg fornye rom i løpet av en helg

Mange nordmenn har også fått opp øynene for ferdige veggpaneler, som lar deg fornye overflaten med hele plater som monteres med enkle grep. Det finnes flere ulike produkter på markedet, i en mengde ulike design, materialer, overflater og farger. Det smarte med veggplater er at du ikke trenger å tenke på maling som skal tørke eller ujevnheter som skal sparkles og utbedres – bare skru opp platene og avslutt med listing.

Dessuten har såkalte våtromsplater etablert seg som et seriøst alternativ til smøremembran og fliser. Våtromsplatene er både robuste, stilige og svært enkle å jobbe med. Igjen dreier det seg om å spare både tid og penger, men pass på å få hjelp av fagfolk når det handler om arbeid på bad og våtrom.