Slik arrangerer du et vellykket idrettsarrangement

Fotballklubber, tennisklubber, sykkelklubber eller basketballklubber, kjært barn har mange navn. Hvis du er medlem i et idrettslag, har du helt sikkert stiftet bekjentskap med forskjellige idrettsarrangementer. Her kan du få gode råd til hvordan klubbens neste idrettsarrangement skal bli en suksess. 

Derfor skal arrangementet planlegges i god tid

Før man som leder eller frivillig i et idrettslag begynner å planlegge det neste spennende arrangementet, kan det være en god idé å gå i dialog med klubbens medlemmer. Prøv å skape en god dialog for å høre hva som kan være interessant, og hva man har lyst til å oppleve og delta på. Det er også viktig å sjekke mulighetene for støtteordninger, både kommunalt og hos private lokale aktører. Lokasjon er selvfølgelig en annen viktig ting, men man skal ikke nødvendigvis la seg begrense av mangel på lokaler. Det er nemlig mulig å leie et praktisk idrettstelt, slik at man er sikker på å kunne avholde arrangementet, uansett vær og vind. 

 

Et idrettstelt finnes i forskjellige størrelser, kan enkelt monteres og kan designes etter ønsker og behov. Det er viktig å planlegge nøye, slik at rammene blir optimale for å skape glede og interesse rundt arrangementet. Sørg gjerne for å få lokale ildsjeler med på laget, og sørg for at arrangementet får rikelig med oppmerksomhet. 

 

Ideer til idrettsarrangement

Hvis du er trener i den lokale fotballklubben, men mangler litt engasjement og oppmerksomhet rundt laget, kan det være smart at dere som forening arrangerer et event. Det kan være at dere avholder aktiviteter samtidig som det er kamp, eller at dere inviterer til en intensiv fotballuke, der alle er velkomne. Hvis målet er å rekruttere nye spillere til laget, er det en god idé at dere er flere trenere, eller prøver å rekruttere spillere fra eldre årganger som hjelpetrenere. Dette kan være med til å skape tid til alle de nye spillerne, slik at de føler seg sett og møtt på laget. Noen ganger kan det være lurt at dere som fotballklubb går sammen med andre organisasjoner, slik at dere er flere om arrangementet, men også slik at dere kan tiltrekke flere besøkende. Med varierte aktiviteter, vil det være noe for alle, det er alltid morsomt med en aktivitet som samler både barn og voksne.

 

Når dere har gjennomført et vellykket arrangement, er det selvfølgelig viktig at dere følger opp de besøkende, det kan være med etterfølgende møter eller arrangementer, slik at dere får fanget opp alle dem som vil ha mer.