Kjenn bilen din – slik forlenger du levetiden

En rekke nettbutikker tilbyr nå ulike leveringsmodeller. En favoritt blant mange er nå å få det levert til et hentested, for det er da supersmidigt for deg å kunne hente de nyinnkjøpte varene når det passer inn i hverdagen din. Dette er tross alt ganske tilgjengelig, og ofte også det rimeligste fraktalternativet.

Du bør også velge å få det levert til din bosted eller til din jobbadresse. I mange tilfeller viser alternativet seg å være litt mer kostbart, men også ekstremt gjennomførbart. Den billigste fraktløsningen vil imidlertid alltid være å hente pakken selv, men det alternativet krever at du er fysisk i nærheten av nettbutikkens fungerende lager.

Leveringstiden er veldig viktig forutsatt at du trenger bestillingen din raskt, så for det formålet er det relativt viktig å sjekke estimert leveringsdato for den aktuelle varen.

En rekke e-forhandlere gir dag-til-dag levering på mange varer, men vær forsiktig da dette forutsetter at bestillingen er plassert før et fastsatt tidspunkt, med tanke på at de sannsynligvis kan klare å få varer fikset før pakkeansatte får fri.

Sjekk om nettbutikken er e-merkegodkjent

Det er nå ganske enkelt for nettbrukere å finne de laveste prisene på ulike nettvarehus og på den annen side flere på nett varehusene har ikke vært i stand til å tvinge salgsprisene på en rekke av sine varer – for barn, og også for damer og herrer – drastisk, og til og med noen ganger garantere gratis frakt.

Det kan imidlertid fortsatt være nyttig å inspisere enkelte nettbutikker etter salg før du fullfører handlen, slik at du er ufeilbarlig sikker på å få den billigste prisen.

Man skal imidlertid ikke undervurdere at dersom en nettbutikk tilbyr varene sine for salg til en salgspris som anses som ekstremt gunstig, bør dette ofte være et symbol på en uærlig butikk. Kortbetalinger er tross alt omfattet av en retningslinje, som beskytter deg mot svindelforretninger på nettet.

Generelt sett favoriserer vi kjøp med betalingskort eller MobilePay. Som en annen løsning bør du vurdere en avdragsløsning som ViaBill, dersom du ønsker å betale tilbake beløpet over tid.

Fagfolk som har mye kunnskap om regelverket på området

Før noen handler i en nettbutikk kunne man faktisk gransket butikkens forretningsforhold, men dette er ofte en omfattende prosjekt.

Et annet forslag kan derfor være å sjekke om internettvirksomheten er godkjent av e-merket, noe som skal være en garanti for at nettvirksomheten følger dansk lovgivning, og at internettselskapet ofte blir revurdert av advokater som er innenfor regelverk på området. Du tilbys også mulighet for support dersom du opplever problemer i forbindelse med din bestilling.

I tillegg til dette tar vi til orde for at du er oppdatert på de mest aktuelle retningslinjene som kan ha betydning for bestillingen, som for eksempel hvilken bytterett nettbutikken benytter. På grunn av dette er det også avgjørende at du til enhver tid oppbevarer kvitteringsmailen, slik at du alltid vil kunne bevise bestillingen, uansett om du er ute etter et produkt til jente eller gutt.

Sett av fagfolk som forstår vilkårene

Trustpilot gir deg relativt gode løsninger for å se nærmere på et lengre spekter av nåværende forbrukeres vurderinger og av den grunn er det lurt at du ta en titt på nettbutikkens vurderinger før du bestiller.

Facebook tilbyr deg lignende, tilsynelatende pålitelige metoder for å bli kjent med internettforhandlerens troverdighet. I tillegg møter vi til og med nettbutikker som gjør det mulig å sende inn en evaluering av kjøpsopplevelsen, som bør brukes på samme måte for å føle kundetilfredshet.

Nettstedet er finansiert av reklame. Vi samarbeider med ulike nettforhandlere i form av å introdusere butikkenes tilbud, og høste provisjon under forutsetning av at en bruker fra vår nettside utfører en handel.